Home » » Erdoğan: Devlet İçinde Devlet Olmuş Örgütü Bitireceğiz!

Erdoğan: Devlet İçinde Devlet Olmuş Örgütü Bitireceğiz!

Written By Anadolu Haber on 19 Aralık 2013 Perşembe | 06:50

Erdoğan: Devlet İçinde Devlet Olmuş Örgütü Bitireceğiz! VİDEOBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, istanbul merkezli operasyonların kirli bir operasyon olarak niteledi ve 'siyasi mühendisliğin' bir ürünü olarak değerlendirdi. Başbakan Erdoğan, Macaristan Başbakanı Victor Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları cevapladı. 'İstanbul'daki operasyonda adı geçen bakanların istifaları gündemde mi?' sorusu üzerine, 'ortada çok çok kirli bir operasyonun söz konusu' olduğunu söyledi. 11 yıllık iktidarları içerisinde Türkiye'nin geldiği noktanın belli olduğunu ifade eden Erdoğan, satır başları ile şunları kaydetti:
SÜREÇ GEZİ OLAYLARIYLA BAŞLADI
'Biz, 2023 yılının Türkiye'sinin ilk on içerisinde dünyada yer almasının kavgasını verirken, bunun için dünyayı hallaç pamuğu gibi atarken birileri de acaba biz Türkiye'nin bu hızlı nasıl durdururuz? Bunun gayreti içinde. Bunun dışarıda heveslileri, planlayıcıları olduğu gibi onların ülkemizde de bazı uzantıları var. Bu uzantılar şudur, budur bunları konuşacak değilim. Bunların kimler olduğunu da sizler de tahmin ediyorsunuz. Gezi olaylarıyla başlayan bir süreç oldu. Burada istediklerini elde edemediler. Ondan sonra şimdi yeni bir adım attılar.

DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMA GAYRETİ
14 ay dinleme, izleme, bu tür şeyler yapılıyorsa bu konuda kendi üstlerine haber verilmeden bunlar yapılabiliyorsa bu yolsuzluğun değil siyasi mühendisliğin bir başka versiyonudur. Bu da bir nevi çetelerdir ve bu çeteler bir nevi devletin içinde devlet olma, böyle bir anlayışla süreci istedikleri gibi yönetme, yönlendirme, böyle bir gayretin içerisine girme olayıdır.
ŞUCUYMUŞ BUCUYMUŞ DEMEYİZ
Bizim zamanımızda kamu bankaları Avrupa bankaları arasında derece yapan konuma geldi. Bu bankaları yaralama hedefi de bu operasyon kapsamında yer alıyor. Bunlar dikkat çekicidir ve bunların Türkiye'deki uzantıları var, uluslararası boyutu var, tespitimiz, tahminiz var ama aynı zamanda Türkiye'de bunun uzantıları var ve bu uzantılar şu anda maalesef devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar fakat bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Bu babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş, buymuş, şucuymuş, bucuymuş bizi enterese etmez. Bizi enterese eden milletimizin bekasıdır, geleceğidir, aydınlık yarınların Türkiyesidir.
Emniyette değişiklikler diğer illere de yayılabilir
Başbakan Erdoğan'a, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yapılan değişiklerde soruldu. Başbakan şunları kaydetti: 'Emniyette yapılan değişiklikler valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle burada kendilerinin bir defa tasarrufudur. Bu tasarrufa yetkisi vardır. Bu çok daha farklı illere sıçrayabilir. Dedim ya nerede buna benzer şeyler varsa gereğini anında başta valilerimiz olmak üzere, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız anında yapacaklardır. Çünkü bu iş anlaşılıyor ki siyasi noktadaki bir mühendisliktir. Biz böyle bir mühendisliğe fırsat vermeyeceğiz, bu ülkenin geleceğini karartmaya, kimsenin hakkı yok.'

Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Anadolu Haber Günlüğü



 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Anadolu Haber - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modified by CaraGampang.Com
Proudly powered by Blogger